Menu Zavřeno

Ve čtvrtek 8. září v malém sále Adalbertina proběhlo od 18:00 setkání kandidátů HRADEC ROZUMEM s novináři, příznivci a voliči. Volební subjekt tvoří, kromě nezávislých kandidátů,  zástupci několika politických stran a hnutí (Svobodní, PRO, Cesta odpovědné společnosti, Hnuti BOS, Švýcarská demokracie a Soukromníci České republiky). Právě předseda zmíněné strany PRO (Právo Respekt Odbornost), JUDr. Jindřich Rajchl přijal pozvání a naši kandidátku osobně podpořil.

V prvním bloku hovořil o uplynulém sobotním protestu na Václavském náměstí, zmínil dále problémy, kvůli kterým se Česká republika ubírá mimořádně nebezpečnou cestou a nastínil řešení (nejen) počínající energetické krize. Elektřinu, v jejíž výrobě jsme plně soběstační a jsme vývozcem, označil za ropu příštích třiceti let. Rád by, podle svých slov, byl „českým Orbánem”, chce změnu pro tuto republiku a případné budoucí vládní zodpovědnosti se nebojí.

Po jeho proslovu přišel čas na projevy kandidátů z čela kandidátní listiny. Jako první vystoupil lídr kandidátky – Mgr. Ing. Zdeněk Cvejn se svou vizí Hradce, který by rád řídil rozumem i srdcem. Jedním ze zmíněných důvodů, proč by měli dát voliči svůj hlas právě jím vedenému týmu, je fakt, že jsme ti, kteří už se dohodli v rámci šesti zmíněných subjektů a ti, kteří se ku prospěchu hradečáků budou v blízké budoucnosti umět pragmaticky dohodnout i s konkurenčními subjekty v zastupitelstvu.

Jako prioritu číslo 1 lídr označil renovaci Benešovy třídy, která je dlouhodobě hrubě zanedbaná. Další prioritou je fungující doprava v HK reprezentovaná jedním z volebních hesel: Průjezdný Hradec bez kolon.

Po projevu Zdeňka Cvejna následovaly projevy dalších kandidátů: Za Svobodné dvojka kandidátky Ing. Roman Pátek následovaný nezávislou krajskou zastupitelkou Andreou Pajgerovou, Oldřichem Zimou ze subjektu Cesta odpovědné společnosti, Michalem Havlíčkem z hnutí BOS a panem Ing. Jiřím Vebrem ze Švýcarské demokracie.

Setkání zakončil opět Jindřich Rajchl, který několik desítek minut odpovídal na dotazy z publika.