Menu Zavřeno

HRADEC ROZUMEM kandiduje v letošních komunálních volbách v Hradci Králové s číslem 1. Kdo jsme? V první řadě občané, kteří nejsou spokojeni se stávajícím vedením města. Jsme složeni z více uskupení a politických stran, které mají obdobný pohled na budoucnost našeho města.

Konkrétně se jedná o: stranu Právo Respekt Odbornost (PRO), Svobodné, Hnutí BOS a Cestu odpovědné společnosti, dále nás podporuje strana Soukromníků České republiky a politické hnutí Švýcarská demokracie. Na naší kandidátní listině jsou i bezpartijní, jako je například trojka kandidátky, paní Andrea Pajgerová – zastupitelka Královéhradeckého kraje a

členka kontrolního výboru. Lídrem kandidátky HRADEC ROZUMEM je Mgr. Ing. Zdeněk Cvejn – hradecký advokát, předseda spolku Hradec autem z.s., předseda Komise místní samosprávy Plotiště nad Labem a předseda krajské organizace a člen předsednictva strany Právo Respekt Odbornost (PRO).

Naším mottem, se kterým jdeme do voleb je: Řídit Hradec rozumem a srdcem. Budeme na radnici řádným hospodářem a investorem, podle nás totiž nestačí jen „řešit jen díry v chodníku“. Chceme tak nově, s účastí občanů a odborníků, posoudit všechna kritická dopravní místa v Hradci Králové a navrhnout komplexní dopravní městský systém, zlepšit dopravní průjezdnost a propustnost křižovatek a odstranit „dopravní špunty“.

Téma dopravy je pro nás klíčové: inteligentní řízení dopravy a zvýšení průjezdnosti nesmí být prostředkem šikany a sledování občanů. Nechceme represe a zbytečné sledování, principem je občanské zadání pro funkce dopravního systému bez zbytečné buzerace řidičů.V této oblasti nemyslíme jen na automobilisty, ale chceme propojit a zajistit návaznost cyklostezek.

Při vědomí faktu, že má město povinnost vybírat daně z nemovitostí, považujeme to za druhé zdanění již jednou zdaněných financí, naším zájmem je tak maximální snížení koeficientu daně z nemovitosti. Prosazujeme dále zrušení poplatku ze záboru, včetně zahrádek v roce 2023.

Další informace o nás mohou zájemci najít na našem webu: www.hradecrozumem.cz